Круглий стіл «Військово-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну»

7 червня 2022 року в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Військово-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну», організований Міністерством освіти і науки України спільно з Національною академією педагогічних наук України, Інститутом проблем виховання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України.

Під час круглого столу було обговорено актуальні проблеми та перспективи розвитку військово-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну, акцентовано увагу присутніх на пріоритетних напрямах діяльності кожного закладу освіти у напрямі удосконалення громадянського виховання. Участь у заході взяли більше 1000 педагогів з усіх куточків України. Серед них - представники центру освітніх технологій Управління освіти, учителі шкіл району.

Учитель Харківської гімназії № 55 Бондаренко Софія, куратор загону миротворців школи, активний учасник миротворчого руху в Харкові, презентувала досвід роботи миротворчої учнівської організації Харкова.

Окрему увагу під час круглого столу було приділено питанню щодо модернізації викладання предмету «Захист України», підвищенню ролі позашкільної освіти у військово-патріотичному вихованні молоді, посиленню фізичної підготовки учнів, підвищенню їх рухової активності та реалізації проєктів «Здорова Україна» та «Єдина Україна».

Змістовні та цікаві виступи науковців допоможуть закладам освіти зробити військово-патріотичне виховання більш ефективним та цікавим.

/Files/images/___2022/070620222.jpg/Files/images/___2022/070620221.jpg/Files/images/___2022/070620223.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 104